Het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN) is een netwerkgroep van professionele illustratoren, allen werkzaam in de regio Zwolle.
ZIN werd in 2001 opgezet door een groepje vakgenoten om ervaringen uit te wisselen over het illustratievak. Inmiddels is ZIN uitgegroeid tot een groep bevlogen illustratoren met uiteenlopende specialismen. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten inspireren de leden elkaar op zowel vakinhoudelijk als zakelijk vlak. Door de mix aan ervaringen van beginnende en ervaren leden vervult ZIN een waardevolle ondersteunende functie in ons mooie vak.

Op deze website maak je kennis met de leden en hun werk.
Neem vooral een kijkje in ons geweldige ZIN Museum ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum!

Aansluiten bij ZIN
Nieuwe leden zijn welkom bij ZIN. Ben je professioneel illustrator in de buurt van Zwolle en voel je ervoor om je aan te sluiten? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen of ZIN iets voor jou is.

Exposities
Bij speciale gelegenheden treedt ZIN als groep naar buiten voor bijvoorbeeld een expositie.
Lees meer over de verschillende ZIN-exposities.

Contact
info@zwolsillustratorennetwerk.nlZIN bestaat 20 jaar!
Bezoek ons ZIN Museum
Van harte welkom!

Irene Goede

Irene
Irene Goede (1966) studeerde in 1992 af aan de kunstacademie Constantijn Huijgens te Kampen. Sindsdien verzorgde ze de illustraties voor vele kinderboeken in opdracht van uitgeverijen in binnen- en buitenland. Irene werkt en woont in Zwolle en illustreert informatieve en educatieve boeken over onderwerpen als natuur en geschiedenis. Ook illustreert zij prentenboeken waarvan enkele zijn vertaald en verschenen onder meer in de VS en China.

Voor NRC Handelsblad illustreerde ca tien jaar o.a. een rubriek over dieren in "De Kleine Wetenschap", de wetenschapspagina voor kinderen. Daarnaast maakte ze voor deze krant illustraties bij een column van Koos van Zomeren en voor coverartikelen van diverse bijlagen.

Voor 'Kasteel in zicht' (Fontaine Uitgevers), een kinderboek over Nederlandse en Vlaamse kastelen, illustreerde zij het kasteelleven in de middeleeuwen: van een opengewerkt 15e-eeuws Muiderslot tot topografische kaarten en sfeerillustraties. Dit boek werd in 2017 genomineerd voor de Ithakaprijs en was in 2021 een van de 'Thematitels' van de Kinderboekenweek.

Het boek 'Erop of eronder, Hoe Holland het hoofd boven water houdt' kwam in 2015 uit bij Gottmer. Dit boek over de geschiedenis van Holland en de strijd met het water illustreerde zij met sfeerimpressies, informatieve illustraties en topografische kaarten. In 2017 was zij met deze illustraties een van de zes genomineerden door de kinderjury van de Biënnale van Bratislave (BiB).

In 2020 verscheen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de herziene 'Startbijbel' waarvoor Irene illustraties maakte.

Met collega-illustrator Marijke ten Cate geeft zij illustratiecursussen op hun gezamenlijke atelier en biedt zij individuele illustratiecoaching. Het diverse aanbod van TOPcursus illustratie is te vinden op topcursusillustratie.nl

Contact
M06-12877384  Einfo@irenegoede.nl
T-  Wwww.irenegoede.nl
IreneIreneIreneIreneIrene