Het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN) is een netwerkgroep van professionele illustratoren, allen werkzaam in de regio Zwolle.
ZIN werd in 2001 opgezet door een groepje vakgenoten om ervaringen uit te wisselen over het illustratievak. Inmiddels is ZIN uitgegroeid tot een groep bevlogen illustratoren met uiteenlopende specialismen. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten inspireren de leden elkaar op zowel vakinhoudelijk als zakelijk vlak. Door de mix aan ervaringen van beginnende en ervaren leden vervult ZIN een waardevolle ondersteunende functie in ons mooie vak.

Op deze website maak je kennis met de leden en hun werk.
Neem vooral een kijkje in ons geweldige ZIN Museum ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum!

Aansluiten bij ZIN
Nieuwe leden zijn welkom bij ZIN. Ben je professioneel illustrator in de buurt van Zwolle en voel je ervoor om je aan te sluiten? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen of ZIN iets voor jou is.

Exposities
Bij speciale gelegenheden treedt ZIN als groep naar buiten voor bijvoorbeeld een expositie.
Lees meer over de verschillende ZIN-exposities.

Contact
info@zwolsillustratorennetwerk.nlZIN bestaat 20 jaar!
Bezoek ons ZIN Museum
Van harte welkom!

Yoko Heiligers

Yoko
Yoko Heiligers (1983) volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Ze illustreert voor diverse opdrachtgevers zoals Het PAROOL, NS en de Leeuwarder Courant. Ook bedenkt, schrijft en illustreert ze haar eigen prentenboeken, waarvan er een aantal internationaal vertaald zijn. 'Wauw Pauw' (Uitgeverij Marmer, 2016) won in 2017 een Vlag en Wimpel. Haar prentenboekproject 'MENSENDIEREN' werd in 2021 met de meeste stemmen van internationale uitgevers geselecteerd voor The Unpublished Picturebook Showcase 3 van dPICTUS en is in het Italiaans verschenen: 'UOMINIANIMALI' (2022, Orecchio Acerbo), het viel sindsdien meermaals in de prijzen. In maart 2023 verscheen 'MENSENDIEREN' in het Nederlands (uitgeverij Loopvis). Als dierenvriend geeft Yoko dieren graag de hoofdrol in haar werk, met humor en verwondering. De techniek die ze in haar illustraties gebruikt is een combinatie van lijntekeningen en (digitale) collage waarin ze speelt met lijnen en (kleur)vlakken. Ze heeft een voorliefde voor het grafische ambacht, zoals zeefdruk en linosnede. Yoko werkt graag samen en houdt ervan om uiteenlopende onderwerpen duidelijker/spannender/grappiger/persoonlijker/toegankelijker te maken met haar illustraties. Naast haar werk als illustrator maakt ze deel uit van Buro Rococo, buro voor de tekenacts Prentje Momentje, Tête-à-tête Portret, Uw Ware Zelfie en Imagin Air. Deze acts staan op festivals en speciale gelegenheden. Zoek je een beeld dat jouw idee, verhaal of tekst een meerwaarde geeft? Neem gerust contact op.
Contact
M06 41812341  Eyokoheiligers@gmail.com
T-  Whttps://www.yokoheiligers.nl
YokoYokoYokoYoko