Het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN)
is een besloten netwerkgroep van illustratoren die in en rondom Zwolle werkzaam zijn als zelfstandig professional.

ZIN is ontstaan omdat er behoefte was aan het uitwisselen van ervaringen en inspiratie met vakgenoten.

Bij speciale gelegenheden treedt ZIN als groep naar buiten voor bijvoorbeeld een expositie.

Op deze website kun je kennismaken
met de leden en hun werk.

Exposities
Lees hier meer over ZIN exposities.

Video
Bekijk hier de uitzending van "OverUit de Kunst" waarin enkele leden van ZIN vertellen over hun werk.

Contact
info@zwolsillustratorennetwerk.nl
Irene Goede

Irene
Irene Goede (1966) studeerde in 1992 af aan de kunstacademie Constantijn Huijgens te Kampen. Sindsdien verzorgde ze de illustraties voor vele kinderboeken in opdracht van uitgeverijen in binnen- en buitenland. Irene werkt en woont in Zwolle en illustreert informatieve en educatieve boeken over onderwerpen als natuur en geschiedenis. Ook illustreert zij prentenboeken waarvan enkele zijn vertaald en verschenen onder meer in de VS en China.

Voor NRC Handelsblad illustreerde ca tien jaar o.a. een rubriek over dieren in "De Kleine Wetenschap", de wetenschapspagina voor kinderen. Daarnaast maakte ze voor deze krant illustraties bij een column van Koos van Zomeren en voor coverartikelen van diverse bijlagen.

Voor 'Kasteel in zicht' (Fontaine Uitgevers), een kinderboek over Nederlandse en Vlaamse kastelen, illustreerde zij het kasteelleven in de middeleeuwen: van een opengewerkt 15e-eeuws Muiderslot tot topografische kaarten en sfeerillustraties. Dit boek werd in 2017 genomineerd voor de Ithakaprijs.

Het boek 'Erop of eronder, Hoe Holland het hoofd boven water houdt' kwam in 2015 uit bij Gottmer. Dit boek over de geschiedenis van Holland en de strijd met het water illustreerde zij met sfeerimpressies, informatieve illustraties en topografische kaarten. In 2017 was zij met deze illustraties een van de zes genomineerden door de kinderjury van de Biënnale van Bratislave (BiB).

In 2014 verscheen bij Royal Jongbloed de 'Jeugdbijbel' waarvoor Irene illustraties maakte bij ca 74 bijbelverhalen uit het Oude- en Nieuwe Testament.

Met collega-illustrator Marijke ten Cate geeft zij illustratiecursussen op hun gezamenlijke atelier. Het cursusaanbod van TOPcursus illustratie is te vinden op topcursusillustratie.nl

Meer informatie en voorbeelden van haar illustraties zijn te vinden op haar website irenegoede.nl
Contact
M06-12877384  Einfo@irenegoede.nl
T-  Wwww.irenegoede.nl
IreneIreneIreneIreneIrene