Het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN)
is een besloten netwerkgroep van illustratoren die in en rondom Zwolle werkzaam zijn als zelfstandig professional.

ZIN is ontstaan omdat er behoefte was aan het uitwisselen van ervaringen en inspiratie met vakgenoten.

Bij speciale gelegenheden treedt ZIN als groep naar buiten voor bijvoorbeeld een expositie.

Op deze website kun je kennismaken
met de leden en hun werk.

Exposities
Lees hier meer over ZIN exposities.

Video
Bekijk hier de uitzending van "OverUit de Kunst" waarin enkele leden van ZIN vertellen over hun werk.

Contact
info@zwolsillustratorennetwerk.nl
Coen Bouwstra

Coen
Als kind was ik al graag aan het tekenen. Kreeg ik een vel papier en een potlood, dan was ik tevreden. Bij mijn tekeningen verzon ik vaak verhalen. Jaren later besloot ik te gaan studeren aan ArtEZ Zwolle en sinds mijn afstuderen in 2012 ben ik werkzaam als illustrator.

In mijn werk wil ik verhalen vertellen. Mijn illustraties zijn helder en begrijpelijk. Ze bevatten vaak kleine details en veel sfeer. Ik wil de kijker meenemen in het beeld en hoop de verbeelding van de toeschouwer te kunnen prikkelen. Mijn illustraties nodigen uit meermaals te bekijken, er valt veel te ontdekken.

De basis voor mijn illustraties zijn maquettes van kartonnen dozen en papier, die worden bevolkt door figuren van klei en ijzerdraadjes. Verder gebruik ik veel restmaterialen. Ik hoop hiermee de kijker te inspireren zelf ook aan de slag te gaan: Met materialen die in huis te vinden zijn, kan je de mooiste dingen maken.

Als illustrator kan ik vele kanten op. Een prentenboek illustreren of losse opdrachten. Een boekomslag of geboortekaartje. Een albumhoes en bijbehorend artwork. Ruimtelijke installaties. Of misschien iets compleet anders. Ik sta open voor nieuwe ideen en samenwerkingen.
Contact
M0615260632  Enooitopinternet@nooitopinternet.nl
T-  Whttp://www.nooitopinternet.nl
CoenCoenCoenCoen